top of page
Search

"Bug", το Nano-Drone των ενόπλων δυνάμεων της Αγγλίας

Αποτέλεσμα συνεργασίας της BAE Systems και της UAVTEK

Αυτό το μικροσκοπικό Drone, αποτέλεσμα της συνεργασίας της κραταιάς BAE Systems με τη UAVTEK, ήδη βρίσκεται υπό δοκιμή από τις ένοπλες δυνάμεις της Αγγλίας, στις οποίες έχουν ήδη παραδοθεί 30 μονάδες. Ο "κοριός" όπως αλλιώς αποκαλείται, δεν είναι μόνο μικροσκοπικός, αλλά διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τέτοια που το κάνουν ικανό να φέρνει εις πέρας αποστολές στρατιωτικού χαρακτήρα, χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό.


Το βάρους μόλις 196 γραμμαρίων UAV, μπορεί χάρη στη μπαταρία του να πετά για 40 ολόκληρα λεπτά, καλύπτοντας απόσταση 2 χιλιομέτρων! Το γεγονός ότι μπορεί να πετά ακόμη και κόντρα σε άνεμο ταχύτητας άνω των 80 km/hr (ή αλλιώς άκουσον άκουσον 9 μποφόρ ή 50 mi/hr) αποδεικνύει όχι μόνο την τεράστια δύναμή του, αλλά αποτελεί παράγοντα που μειώνει την πιθανότητα εντοπισμού του, αφού ο θόρυβος του αέρα υπερκαλύπτει το -χαμηλό έτσι κι αλλιώς- θόρυβο των μοτέρ του. Είναι εφοδιασμένο με κάμερα υψηλής ανάλυσης, η οποία σύντομα θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως υπέρυθρη!

"O... "Κοριός" μπορεί να δώσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το τι συμβαίνει μετά την επόμενη γωνία ή πίσω από τον επόμενο λόφο, ακόμα και κόντρα στον ισχυρότερο άνεμο και λειτουργώντας αυτόνομα, έτσι ώστε ο στρατός να παραμένει ενημερωμένος, λαμβάνοντας εικόνα. Εκμεταλλευόμενοι και τα άλλα συστήματα που διαθέτει, η εικόνα που λαμβάνεται μπορεί να μοιράζεται διακλαδικά, ώστε οι επικεφαλής αξιωματικοί σε ξηρά, θάλασσα και αέρα να αυξάνουν τις πληροφορίες τους από το πεδίο της μάχης και να παίρνουν ορθότερες αποφάσεις", δήλωσε για το "bug" ο James Gerard, επικεφαλής μηχανικός της ομάδας σχεδιασμού του.


Το εν λόγω nano-Drone είχε παρουσιαστεί στην ετήσια έκθεση/διαγωνισμό πειραματικών πολεμικών μηχανών (Army Warfighting Experiment (AWE), σε ελεύθερη μετάφραση) και είχε ξεχωρίσει μεταξύ των ανταγωνιστών του, με αποτέλεσμα να επιλεγεί από της ένοπλες δυνάμεις της Αγγλίας.


Πιθανότατα στο κοντινό μέλλον θα παραδοθούν επιπλέον κομμάτια, ενώ οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να εργάζονται στη βελτίωση της ιπτάμενης αυτής μηχανής, ώστε να αυξηθούν οι ήδη υψηλές δυνατότητές του.


ΠΗΓΗ: baesystems.com

370 views0 comments
find us on facebook.png
PayPal ButtonPayPal Button

Το DronEye.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό για τα drones, φτιαγμένο από ερασιτέχνες, που αγαπούν τις τηλεχειριζόμενες μηχανές,

ιπτάμενες και όχι μόνο!

Ελπίζουμε η περιήγησή σας να είναι ευχάριστη.

Θα χαρούμε αν επικοινωνήσετε μαζί μας, για τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις ιδέες σας.

Καλώς ήρθατε!

bottom of page